Hoe werkt BTW terugvragen op zonnepanelen

Door een uitspraak in het Fuchs-arrest in 2013 is het mogelijk voor particulieren om de BTW die is betaald op aanschaf en installatie van zonnepanelen terug te vorderen bij de Belastingdienst. Hoe werkt BTW terugvragen op zonnepanelen nu eigenlijk? Doordat de particulier stroom levert aan het energienet (feitelijk is dit bij alle installaties het geval) kan zij worden aangemerkt als ondernemer voor de Omzetbelasting. Over de opbrengst moet u een deel afdragen aan de Belastingdienst, het zogenaamde forfait. Deze is afhankelijk van het opwekvermogen in Wattpeak van uw installatie. In onze proefberekening houden wij rekening met het af te dragen forfait.

Aanvragen over de jaren t/m 2017 worden door ons nog in behandeling genomen tot en met 30 december 2018. Daarna is het voor deze jaren niet meer mogelijk om nog BTW terug te vorderen, behalve als u in de periode 2014-2018 reeds was geregistreerd als ondernemer voor de BTW.

Wij regelen het voor u, van aanmelding bij de Belastingdienst tot afmelden nadat u uw geld heeft teruggekregen. Krijgt u de BTW onverhoopt niet terug dan betaalt u ons niets. No cure-no pay dus.

Vraag direct aan of maak een proefberekening!

…Zonne-BTW ontzorgt…